Tvarohová nátierka s pečenými banánmi

Táto nátierka je našou aktuálnou novinkou v letnej ponuke raňajok a keďže ste si na ňu pýtali recept, rozhodli sme sa ho zverejniť.
Vďaka obsahu tvarohu je plná bielkovín a ak to nepreženieš s cukrom dostaneš skvelú a nutrične hodnutnú pomazánku, ktorú si obĺúbiš Ty aj tvoje deti (ak nejaké máš 🙂 )

Dajme si teda recept:
(na 4 porcie budeš potrebovať)

2 celé banány
čerstvá mäta
3 lyžice cukru
250 g tvarohu
med/agáve syrup
šťava z citrónu

Postup:
Zahrej rúru na 200 °C, 2 celé banány (bio), pozdĺžne rozpolené, polož šupkou dole na plech pokrytý papierom na pečenie. V každej polovici urob tri zárezy a vlož do nich po lístku čerstvej mäty. Posyp ich 3 lyžicami cukru (my sme použili kokosový kvôli chuti) a 5–8 minut peč v trúbe, aby zmäkli.
Potom je nakrájej (bez šupky) alebo rozmačkej a zmiešaj s 250 g tvarohu. Dochuť medom/agáve syrupom a šťavou z citróna.
Tvarohová nátierka je hotová 🙂 PS: Skvelo sa k nej hodí kváskový chlieb alebo klasická lupačka 😉

https://www.freshlab.sk/wp-content/uploads/2019/05/61486715_307225613534123_7706249778132156416_n.jpg